غذای فاقد گلوتن در وین

 

وین پر از شیرینی فروشی‌هایی است که با کیک‌های رنگارنگ در پشت ویترین خود، گردشگران را وسوسه می‌کنند.

با این‌حال برخی از مسافران به دلیل بیماری سلیاک قادر به امتحان این خوراکی‌های لذیذ نیستند.بسیاری از افراد شریرترین پروتئین جهان را از برنامه‌ی غذایی خود حذف کرده‌اند. فرقی نمی‌کند که دلیل این کار آن‌ها ناتوانی بدن در تحمل این پروتئین، ترجیح غذایی یا ترس از کربوهیدرات‌ها باشد، امروزه عبارت «فاقد گلوتن» به‌آرامی در حال خزیدن به فرهنگ واژگان ما است. اگرچه وین به خاطر کیک‌ها و شیرینی‌های خود شهرت فراوانی دارد، اما امروزه بسیاری از نانوایی‌های این شهر به سراغ تولید محصولاتی عاری از گلوتن رفته‌اند.
اجازه دهید تا کار را با گزینه‌های لذیذ آغاز کنیم. شاید برخی نگران این موضوع باشند که در کشور اتریش، با غذاهای شگفت‌انگیز، نان‌های حجیم و شیرینی‌های چندلایه، نتوان مکانی را برای تهیه‌ی خوراکی‌های فاقد گلوتن پیدا کرد. با این‌حال، وین که با گذر زمان پیشرفت کرده و تبدیل به مقصدی به‌روز برای ارائه‌ی رژیم‌های غذایی جایگزین شده، به‌سوی جنبشی قدم گذاشته که در سال‌های اخیر در حال همه‌گیر شدن در سطح جهان است.

شیرینی های فاقد گلوتن وین
اگر تا به‌حال به دلیل بیماری سلیاک (حساسیت بدن به گلوتن) نمی‌توانستید شنیتسل (schnitzel) را امتحان کنید، از این به بعد خواهید توانست. رستوران زوم وول (Zum Wohl) که غذاهای آن فاقد لاکتوز و گلوتن هستند، به کمک جمعیت مبتلایان به بیماری سلیاک آمده و نسخه‌ی عاری از گلوتن این غذای اتریشی را خلق کرده است. بنابراین همه می‌توانند این خوراکی لذیذ را امتحان کنند. رستوران سنتیِ گاستهاوس نستروی (Gasthaus Nestroy) نیز شنیتسل بدون گلوتن را سرو می‌کند.
گلوتن در برخی از نوشیدنی‌ها هم یافت می‌شود، بنابراین ممکن است برای بیماران مبتلا به حساسیت‌های این پروتئین دردسر درست کند. با این‌حال، بسیاری از رستوران‌ های وین به این موضوع توجه کرده و نوشیدنی‌های فاقد گلوتن را سرو می‌کنند. پیتزافروشی اسکارا بوکیو (Scarabocchio) در این زمینه پیش‌قدم شده و خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های خود را بدون گلوتن عرضه می‌کند. گاستهاوس نِستروی نیز وسواس زیادی در سرو نوشیدنی‌های خود به خرج داده و گزینه‌های فاقد گلوتن را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

شنیتسل فاقد گلوتن
تیان (TIAN)، یک رستوران مخصوص گیاهخواران با ستاره‌ی میشلن در منطقه‌ی اول وین است که دست به خلاقیت زده و در منوی رنگارنگ آن غذاهایی فاقد لاکتوز و گلوتن دیده می‌شود. این رستوران با ارائه‌ی غذاهای خوش‌طعم، این افسانه که «غذاهای فاقد گلوتن، فاقد طعم هستند» را منسوخ کرده است.
بیماران مبتلا به سلیاک که علاقه‌ی شدیدی به شیرینی و کیک دارند، به هنگام یافتن مکانی برای دسرهای فاقد گلوتن با چالش روبه‌رو می‌شوند. در شهر وین، قدم زدن در یک خیابان بدون توجه به مجموعه‌ای از کیک‌های وسوسه‌ برانگیز در پشت ویترین شیرینی فروشی‌ها دشوار است. به‌علاوه این تجربه می‌تواند برای گردشگرانی که در رژیم غذایی آن‌ها گلوتن وجود ندارد، دردناک باشد. با این‌حال، ترس به دل راه ندهید، زیرا بسیاری از کافه‌های وین در حال گذار به مرحله‌ای جدید بوده و کیک‌هایی را سرو می‌کنند که به رژیم غذایی شما آسیبی نمی‌رسانند. 

کیک های فاقد گلوتن وین
شیرینی‌پزی سیمپلی راو (Simply Raw) بهشتی برای آن‌ دسته از افرادی است که نمی‌خواهند از کوچک‌ترین دسرها هم دل بکنند. در منوی این شیرینی فروشی تیرامیسو، شیرینی‌های موزی و کلوچه‌های سنتی اتریشی به چشم می‌خورد که شما را از حساسیت بدنتان نسبت به گلوتن غافل می‌کنند.
اگر نگران این موضوع هستید که نمی‌توانید غرق در کافه‌های رنگارنگ وینی شوید، باید بدانید که کافه‌ی موتزارت ۶ نوع کیک و شیرینی مختلف سرو می‌کند که همگی آن‌ها فاقد گلوتن هستند.

 

 

بلیط اتوبوس     خرید بلیط اتوبوس     قیمت بلیط اتوبوس     رزرو بلیط اتوبوس