کلیسای وست مینستر لندن

 

کلیسای وست مینستر در لندن محل تاج‌گذاری، برگزاری مراسم عروسی و تدفین پادشاهان انگلیس و خاندان سلطنتی به حساب می‎آید.

همانطور که در آرامگاه پانتئون در پاریس می‌توانید از مقبره‌ی بزرگان تاریخ دیدن کنید، «کلیسای وست مینستر» (Westminster Abbey) در لندن نیز مقبره و یادبودهای سنگی بزرگان انگلیس را دربرمی‌گیرد. این کلیسا در کنار «ساختمان پارلمان بریتانیا» یا همان کاخ وست مینستر قرار گرفته است و گاهی پیش می‌آید که آن را با «کلیسای جامع وست مینستر» (Westminster Cathedral) واقع در خیابان ویکتوریا اشتباه می‌گیرند. درواقع کلیسای وست مینستر، یکی از معروف‌ترین بناهای مذهبی در جهان به شمار می‌رود و بیش از 1000 سال است که نقش مهمی در امور سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور انگستان دارد. کلیسای سن پل و وست مینستر، مراسم عروسی و تدفین بسیاری از خاندان سلطنتی را به خود دیده‌اند و هنوز هم رویدادهای مذهبی مهم در وست مینستر برگزار می‌شود؛ اما دیگر هیچ راهبی در آن زندگی نمی‌کند.

ظاهراً راهبان بندیکتی در سال 960 بعد از میلاد، صومعه‌ای در کنار رودخانه‌ی تیمز و در منطقه‌ای به نام «جزیره‌ی تورنی» (Thorny Island) ساختند که امروزه با نام محله‌ی وست مینستر شناخته می‌شود. «ادوارد یکم» که پادشاهی مذهبی بود، در سال 1040 دستور داد تا کلیسایی بزرگ و به سبک معماری رمانسک را جایگزین این صومعه و وقف «سنت پیتر» یا همان «پطرس مقدس» کنند و 25 سال طول کشید تا ساخت آن را به پایان برسانند. در آن زمان، کلیسایی با نام سنت پاول وجود داشت که با نام «ایست مینستر» (East-minster) به معنی «کلیسای شرقی» هم شناخته می‌شد. بنابراین نام این کلیسای جدید را «وست مینستر» (West-minster) به معنی «کلیسای غربی» گذاشتند تا با هم اشتباه گرفته نشوند.

این کلیسا تا 2 قرن به همان شکل به فعالیتش ادامه داد. اما در اواسط قرن سیزدهم، سبک گوتیک رواج بیشتری داشت و بناهای معروفی همچون «کلیسای جامع شارتر» (Chartres Cathedral) در پاریس و «کلیسای جامع کنتربری» (Canterbury Cathedral) در «کِنت» (Kent) به این سبک جدید ساخته شده بودند. بنابراین پادشاه وقت، یعنی «هنری سوم» دستور داد تا کلیسای وست مینستر را نیز به سبک گوتیک بازسازی کنند تا شایسته‌ی تدفین یا تاج‌گذاری پادشاهان انگلیس باشد. البته بعضی از بخش‌های کلیسای قبلی را به همان شکل باقی گذاشتند؛ اما در مجموع بیشتر قسمت‌ها را تغییر دادند و ساخت کلیسای گوتیک جدید را در سال 1269 به پایان رساندند. چندین بخش جدید را نیز به ساختمان آن اضافه و برج‌های آن را در سال 1745 افتتاح کردند.

کلیسای وست مینستر از سال 1066 به بعد، محل برگزاری تاج‌گذاری پادشاهان بوده و در کنار «کلیسای سنت مارگارت» (St Margaret's) و ساختمان پارلمان بریتانیا جزو میراث فرهنگی یونسکو به حساب می‌آید. 39 پادشاه، تاج سلطنت را در این کلیسا بر سر گذاشته‌اند و 17 پادشاه و ملکه، بعضی از دوک‌ها و کنتس‌ها در آن به خاک سپرده شده‌اند. کلیسای وست مینستر شامل قسمتی به نام «بخش شاعران» می‌شود که مقبره‌ و یادبود نویسندگان و بزرگانی همچون توماس هاردی، داروین، چارلز دیکنز، جفری چاوسر، شکسپیر، تی.اس. الیوت، اسکار وایلد، جین آستن، افرابن و خواهران برونته نیز در آن قرار دارد. یک پنجره‌ی بزرگ رنگی را هم در این کلیسا به «آیزامبارد کینگدام برونل» (Isambard Kingdom Brunel) اختصاص داده‌اند که از مهندسان برجسته‌ی دنیا به شمار می‌رفت. مقبره‌ی «سرباز ناشناس» (The Unknown Warrior) نیز متعلق به جنگاوری است که جان خود را در جنگ جهانی اول از دست داد و از هویت او اطلاعاتی در دست نیست.

این کلیسا در سال 1559 از کلیسای کاتولیک به کلیسای انگلیکان تبدیل شد و در سال 1560، جایگاه «مختص به شاهنشاهی» (Royal Peculiar) به آن تعلق گرفت؛ به این معنی که کلیسای وست مینستر، متعلق به پادشاه است و جزو قلمرو اسقف به حساب نمی‌آید. به همین دلیل، نام آن را به «کلیسای کالیجیِت سنت پیتر، وست مینستر» (Collegiate Church of St. Peter, Westminster) تغییر دادند. ازدواج شاهزاده ویلیام و کاترین میدلتون را نیز در سال 2011 در این کلیسا برگزار کردند. آخرین تاج‌گذاری انجام شده در کلیسای وست مینستر، متعلق به ملکه الیزابت است که به سال 1953 برمی‌گردد. علاوه بر برگزاری این مراسم مهم و جذب گردشگران مشتاق از سراسر دنیا، این کلیسا هنوز هم محلی برای عبادت محسوب می‌شود و در تعطیلات مذهبی و یکشنبه‌ها، مراسم مخصوص کلیسا را در آن انجام می‌دهند.

کلیسای وست مینستر، 4 باغ دارد که جدیدترینِ آن‌ها «باغ سنت کاترین» (St Catherine's Garden) و جالب‌ترین آن‌ها «باغ کالج» (College Garden) است. پیشنهاد می‌کنیم حتماً برنامه‌ی کاری این کلیسا را به صورت آنلاین چک کنید؛ زیرا ساعات بازدید در روزهای مختلف معمولاً با هم فرق دارند. همچنین قرار است از «گالری الماس ملکه» (The Queen’s Diamond Jubilee Galleries) در سال 2018 رونمایی شود. درهای این موزه، حدود 700 سال می‌شد که بر روی عموم بسته بود و با باز شدن آن می‌توانید از اشیا و عکس‌هایی دیدن کنید که تاریخ طولانی این کشور را به نمایش می‌گذارند. این کلیسا نزدیک «برج الیزابت» یا همان بیگ بن و بعضی دیگر از جاذبه‌های معروف لندن واقع شده و نیازی نیست برای بازدید از آن‌ها مسافتی طولانی را در رفت و آمد باشید.

 

 

بلیط قطار     خرید بلیط قطار     قیمت بلیط قطار