رستوران های سوشی توکیو
ژاپن ، ماهی خام را به دنیای آشپزی وارد کرد.
حالا میتوانید سوشی را در همه جای دنیا از آمریکای جنوبی تا اروپای شمالی ببینید هر چند در هیچ کجا طعمی بهتر از سرزمین مادری آن نخواهید یافت. اگرچه راهنمای میشلن در ابتدا سوشی را رد کرد اما امروزه سرآشپزهای متخصص سوشی با سه ستاره میشلن هستند که اجزای انتخابی، تکنیک و طعم سوشی دستپخت آنها تحسین میشود. بهترین سوشیهای ژاپن در توکیو را در این مطلب به شما معرفی میکنیم که از ساشیمی (sashimi) کلاسیک تا منوی کامل اوماکاسه (omakase) را از این غذای محبوب ژاپنی شامل میشود.
۱. سوگو سوشیماسا
ماهی را فراموش کنید؛ تغییر اصلی در طعم سوشی را برنج، به خصوص سرکهی برنج ایجاد میکند. در سوگو سوشیماسا (Tsugu Sushimasa) از سرکهی عجیبی استفاده میکنند که طعمی قویتر دارد و به دورهی اِدو (۱۶۰۳-۱۸۶۸) بازمیگردد. کار جالبی است که تماماً به خاطر طعم خاصی که ایجاد میشود، صورت میگیرد. سرآشپز شوگو سوگایا (Shogo Sugaya)، یک سرآشپز نسل سوم سوشی است که میتوانید به کار او اعتماد کنید. در منو غیر از سوشی خام میتوانید ماهی گریل شده را هم در کنار انواع سنتی آن بیابید و انتخاب کنید.
۲. سوکیاباشی جیرو
سوکیاباشی جیرو (Sukiyabashi Jiro) پس از دریافت سه ستارهی میشلن به یکی از مشهورترین رستورانهای سوشی دنیا تبدیل شد. سرآشپز و صاحب این رستوران جیرو اونو (Jiro Ono) نام دارد که ستارهی اصلی مستند دیوید گلب (David Gelb) در سال ۲۰۱۱ به نام رویاهای جیرو از سوشی (Jiro Dreams of Sushi) بود و موجب شد تا آشنایی گردشگران با رستوران کوچک او به شدت افزایش یابد. این رستوران ساده و بدون تزئینات اضافه است و تنها برای نشستن تعداد محدودی از افراد جا دارد تا از منوی سوشیهای زیبا و عالی او لذت ببرند. هر کسی که مستند را دیده باشد میداند که جیرو و کارکنانش به جزئیات توجه زیادی دارند مثلاً صبح زود برای خرید ماهی میروند یا تمام صبح به ورز دادن هشت پا مشغول هستند.
۳. ایچیبانچو ترویا
سرآشپز ترویا لیدا (Teruya Iida) در ایچیبانچو ترویا (Ichibancho Teruya) علاقمند است که حتماً مشتریها را ببیند و یکی از معدود سرآشپزهای سوشی خبره است که میتواند تقریباً به صورت کامل و بی عیب و نقص به زبان انگلیسی صحبت کند. او آموزش سوشی را از نیویورک آغاز کرد. این رستوران متخصص در سبک سوشی شو (sushi sho style) است یعنی به صورت لقمههای زیاد، در ابعاد کوچک تهیه میشود و کنار بشقاب مخصوص سرآشپز و دسرهای خوشمزه سرو میشود. سعی کنید غذای مخصوص سرآشپز را حتماً امتحان کنید.
۴. سوکیجی سوشیاسای هانتن
بهترین جایی که هنگام بازدید از بازار ماهی شلوغ سوکیجی (Tsukiji)، میتوانید به سراغ آن بروید تا یک غذای تازه میل کنید، سوکیجی سوشیاسای هانتن (Tsukiji Sushisay Honten) است. مشتریهای آن معمولاً افراد بومی هستند و قیمت آن مناسب به نظر میرسد. این رستوران دو طبقه است که در طبقهی اول آن فقط کانترهایی برای نشستن وجود دارد و در طبقهی دوم تعدادی میز و صندلی تعبیه شده است.
۵. سوشی یوشیتاکه
سرآشپز، ماساهیرو یوشیتاکه (Masahiro Yoshitake) که سه ستارهی میشلن دریافت کرده است رستوران سوشی یوشیتاکه (Sushi Yoshitake) را اداره میکند. در این رستوران میتوانید تعابیری خلاقانه از سوشی کلاسیک را شاهد باشید. یوشیتاکه را با آبالون معروفش میشناسند که سس مخصوصی از جگر آبالون، توتیای دریایی و صدف همراه آن سرو میشود. غذا در بشقابهای کوچک به سبک اوماکاسه برای مشتریها آورده میشود و هر شب تنها برای دو نشیمن رزرو صورت میگیرد. از آنجایی که تقاضا زیاد است حتماً زودتر برای رزرو میز تماس بگیرید.
۶. سوشی دای
سوشی فروشی دیگر بازار سوکیجی، سوشی دای (Sushi Dai) است که در نزدیکی ورودی اصلی خیابان شین اوهاشی (Shin-ohashi) پنهان شده است. در پشت چارچوب سبز رنگ سادهی سوشی دای، سوشیهای تازه و پرطرفداری را خواهید یافت که حتی صبح زود هم مردم برای آن صف میکشند. سوشیهای انتخابی رستوران برای صبحانه همراه با ست نیگاری یا سوشی رول از محبوبیت زیادی برخوردار است. همچنین تخم مرغ که محصول اصلی دیگری در این بازار است هم در منو وجود دارد.
۷. سوشی سایتو
سرآشپز تاکاشی سایتو (Takashi Saito) به خاطر رستوران سوشی سایتو (Sushi Saito) توانست سه ستارهی میشلن کسب کند. این رستوران در منطقهی میناتو توکیو (Minato Tokyo) و طبقهی اولِ ساختمان نیهون جیتنشا کایکان (Nihon Jitensha Kaikan) واقع شده است. سوشی سایتو به سرو تازهترین ماهیها شهرت دارد و همچنین ژان لوک نارت (Jean-Luc Naret)، مدیر کل میشلن، یکی از طرفداران بزرگ سایتو و سوشیهای او شناخته میشود و کار او را ستوده است. این رستوران تنها شش صندلی دارد و حتماً باید به موقع آن را رزرو کنید.
بلیط قطار خرید بلیط قطار قیمت بلیط قطار