در خیابان ابن بابویه شهر ری ، شهر تهران یکی دیگر از جاذبه های باستانی با نام برج طغرل واقع شده است. این برج از آثار به جا مانده از دورهی سلجوقیان است. در برخی متون این محل، برج خلیفه یزید نامیده شده است. برج طغرل با مساحتی بالغ بر 48 متر مربع و ارتفاعی در حدود 20 متر و با اسکلتی خشتی و آجری به صورت استوانهای افراشته، خودنمایی میکند که نمای داخلی آن به صورت استوانه است. قدمت برج و پا برجا بودن آن در طی 700 سال که از ساخت آن میگذرد با توجه به وقوع زلزلههای سهمگین در ناحیه نشان از پی مستحکم و عمیق این بنا دارد.
پی سازنده این برج در کف آن در کنارههای دیوارها کانالهای گذر هوا را تعبیه کرده که این کانالها مانع از رطوبت دیوارها و از بین بردن خرابیهای ناشی از آن میشود و دیاوراهای برج طوری طراحی شده که موجب طنین صدا در درون بنا میشود. و اگر واعظی یا خوانندهای در وسط برج خطبهای ایراد کند و یا تصنیفی را بسراید صدای آن در همة برج طنین انداز میشودو به صورت اکو وار به سمع همه میرسد. این برج شبیه عقربههای ساعت بوده و میتوان از روی تابش آفتاب روی کنگرههای آن زمان را تشخیص داد.
در ضلع شمالی و جنوبی برج دو سردر با معماری طرح رازی ساخته شده است و تقریباً تا ارتفاع 4 متری برج دیوارها به صورت توپ تا قطر دیوارهای حدود 1.5 متر تشکیل شده و دیوارهای بالای ارتفاع 4 متر به صورت تو خالی طراحی شده و وسط آن پلیکانی وجود دارد که درب آن در همان ارتفاع در ضلع شمالی بنا خودنمایی میکند که رابطی بین قسمتهای تحتانی و فوقانی برج میباشد. از جمله کاربرد این برج استفاده در شبهای تار با استفاده از روشن کردن آتش بر باروی بلند آن برای راهنمای مسافران جاده ابریشم که از جانب خراسان به جانب ری میآمدند بوده است. برج طغرل در سال 1310 با شماره 147 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.