بالی

بالی جزیره ای در اندونزی یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری در جهان می باشد. این جزیره سالها به عنوان بهترین جزیره از طرف مجله بین المللی مسافرت انتخاب گردیده است.


جزیرهٔ بالی جزو یک رشته‌جزایر است که جزیرهٔ جاوه در غرب آن و جزیرهٔ لومبوک در شرق آن قرار گرفته است. هنرهای گوناگون همچون تندیسگری، نگارگری، چرمگری، فلزکاری و بویژه موسیقی سبک گاملان در این جزیره در سطح بسیار بالایی قرار دارند.

تا سه دهه پیش اقتصاد بالی بر پایه کشاورزی و ماهیگیری بوده است. بیشتر مردم بومی این جزیره در گذشته کشاورز و یا ماهیگیر بوده اند و در کنار این مشاغل به صنایع دستی ، طراحی روی پارچه و لباس ، کنده کاری چوبی و سنگی و نقاشهای هنری می پرداختند و امروزه نیز این کارها مرسوم باقی مانده است.

از محصولات کشاورزی این منطقه برنج ، میوه و سبزیجات می باشد و قهوه تولید شده در مناطق کوهستانی کینتامانی به قهوه بالیایی معروف است.

امروزه به دلیل صنعت گردشگری ، جزیره بالی یکی از ثروتمند ترین مناطق کشور اندونزی محسوب می شود و 80 درصد اقتصاد این جزیره از این صنعت تامین می گردد.مردم بالی از تبار نژادی ماقبل‌ تاریخی هستند که از راه خاک اصلی قارهٔ آسیا در حدود 2500 پیش از میلاد به مجمع‌الجزایر اندونزی کوچ کردند. با رسیدن هندوها دوره ماقبل تاریخ به پایان رسید. رسیدن هندوها در سال 100 پیش از میلاد بوسیله سفال نوشته‌های براهمی که بدست آمده اند تائید شده است.

شاهنشاهی ماجاپاهیت که در سالهای 1293 تا 1520 میلادی در جاوه شرقی مستقر شده بوده اند در سال 1343 یک کوچ نشین هم در جزیره بالی برپا کردند. در پی حملات پیاپی، شاهنشاهی ماجاپاهیت کمی پیش از 1500 میلادی، سرنگون شد و این امر باعث مهاجرت گسترده به بالی شد.

صنایع دستی، نقاشیهای زیبا، مجسمه بودا و دیگر مجسمه های هندو، پارچه های تزئینی و زیبا از جمله وسایلی است که توریست ها را وادار به خرید می کند.

یکی از بهترین مکانها برای خرید در منطقه کوتا، فروشگاه دیسکاوری در میدان کرتیکا می باشد که انتهای این فروشگاه به ساحل ختم می شود.

درفاصله چند دقیقه ای، مرکز خرید ماتاهاری (Matahari) با فروشگاه و رستورانهای متنوع و شیک قرار دارد.

برخی از مرکز خرید در دنپاسار واقع شده اند و یکی از آنها پاسار بادونگ (Pasar Badung) است که مرکزی عظیم در کنار رودخانه میباشد و این مکان یک مجموعه پر از تکاپو با ساختار چند طبقه از فروشگاه ها و دکه هایی است که هر چیزی از ماهی های تازه ، آب میوه ها و سبزیجات معطر گرفته تا تندیس ها و صنایع دستی اهالی بالی و جاوه در آن به فروش می‌رسد. در ساحل مقابل رودخانه، مجموعه کومباساری(Kumbasari) ، منزل گاه بسیاری از فروشگاه های کوچک است که لباس های طرح دار ارزان قیمت، جواهرات، نقره جات و عتیقه جات مشکوک و ناچیز را به فروش می‌رسانند.

دنپاسار همچنین چندین فروشگاه زنجیره ای مدرن و مجهز به تهویه مطبوع مثل نیو دواتا آیو (New Dewata Ayu) وماتاهاری (Matahari) دارد.

خارج از شهر، صنایع دستی گیریا سانگاهارا (Kriya Sanggraha) در شرقی‌ترین حومه توپاتی (Topathi) درهشت کیلومتری مرکز شهر، مجموعه عظیمی از تمام محصولات صنایع دستی بالی را در خود جای داده است، و البته قیمت‌ها همگی ثابت هستند.

دنپاسار (Denpasar) ، مرکز شلوغ بالی و راه ارتباطی تجاری و اداری آن است که به صورت زیرکانه ای با معابر آرام هندو، زمین‌های پلکانی سبز برنج و سواحل شنی عالی آن در تقابل است. دنپاسار یک شهر مدرن بین‌المللی است که طی 3 دهه به سرعت رشد نموده است و از راه‌های بسیاری با سایر مراکز نواحی اندونزی در ارتباط است.

این شهر، یک مرکز عمده تجاری و اداری است و منزل گاه ترکیبی از جمعیت‌های بالی‌ شین، جاوا نشین و سایر مهاجرین از مجمع‌الجزایر دیگر است.

اکثر بازدیدکنندگان مستقیماً به تفریح‌گاه‌هایی نظیر سانور(Sanur) ، کوتا (Kuta) و نوسادوآ (Nusa Dua) عزیمت می‌کنند، جایی که اکثر هتل‌ های جزیره، رستوران‌ها و امکانات خرید در آنجا واقع شده است.

شهر دیگر در این جزیره کوتا (Kuta) است.اولین و بزرگ ‌ترین تفریح ‌گاه بالی، در چند کیلومتری جنوب مرکز قرار گرفته است و از هسته اصلی اش به طول تقریبی 20 کیلومتر در طول ساحل توسعه یافته است تا به همسایگی‌های خود ملحق شود. اینجا تعدادی هتل گران قیمت وجود دارد، اما بیشتر برای مسافرین کم خرج و یا با خرج متوسط محبوب تر است. جاذبه اصلی آن، ساحل با‌شکوه آن است که به دلیل قابلیت موج سواری در آنجا معروف است.